Actueel    >    Event

Event: Hoe start je een revolutie? Met Arjen Boekhold

14 april 2022

Swung organiseert regelmatig bijeenkomsten met als belangrijkste doel: het inspireren en verbinden van professionals binnen de Jeugdzorg en het Onderwijs. Dit alles met als doel om de broodnodige verandering in deze sectoren teweeg te brengen. Op 14 april was Arjen Boekhold onze gast. Samen met zo’n 45 Swungers (professionals die nauw betrokken zijn bij Swung) hebben wij ons gebogen over de vraag: Hoe start je een revolutie?

Aanleiding van deze bijeenkomst? Wij komen binnen het Onderwijs en het Sociaal Domein veel professionals tegen die de noodzaak van verandering van het Sociaal Domein en Onderwijs inzien. Maar omdat de problemen vaak complex en groots zijn, weet men niet goed welke bijdrage men zelf kan leveren aan het op gang brengen van die verandering. Ook het gevoel van ‘het is vechten tegen de bierkaai’ speelt hierin een belangrijke rol. En daar willen wij graag verandering in brengen. Want we hebben binnen Swung al vaker gezien welke energie, oplossingen en ideeën er loskomen als je professionals de tijd en ruimte geeft om na te denken over hoe hun ideale werkomgeving eruit ziet. En die energie en dat plezier willen wij proberen vast te houden om zo samen de vele ideeën en oplossingen die men heeft om te kunnen zetten naar concrete acties.

Maar waarom dan Arjen Boekhold? Goeie vraag, waar we ook een goed antwoord op hebben. Arjen is al meer dan 15 jaar ‘Game Changer’ waarvan ruim zeven jaar als ‘Ketenregisseur’ en ‘Cocoa Game Changer’ in het kernteam van Tony’s Chocolonely. Arjen mag dan ook een echte ervaringsdeskundige genoemd worden wanneer het gaat om het op gang brengen van een revolutie en daarmee met succes een verandering teweeg heeft weten te brengen binnen een ogenschijnlijk complexe omgeving. De verwachtingen waren hooggespannen maar hij heeft ze meer dan waar gemaakt. Zijn lijfspreuk ‘Niemand is te klein om impact te maken!’ vat de kern van zijn inspirerende verhaal goed samen en heeft er voor gezorgd dat alle aanwezigen op een andere manier naar hun sector hebben leren kijken, maar ook naar de bijdrage die je daar als individu aan kunt leveren. Kortom, een topdag (al zeggen we het zelf) die wat ons betreft perfect aansluit bij onze gezamenlijke ambitie: SAMEN IMPACT MAKEN! Dus Arjen… nogmaals bedankt!

Donderdag 9 juni is ons volgende evenement: De filmpremière van een documentaire, waarin met een kritische blik naar de jeugdzorg en het onderwijs gekeken wordt. Later meer hierover!

Wil jij ook werken bij Swung?

Binnen de jeugdzorg en het onderwijs zijn wij altijd op zoek naar nieuwe Swungers die weer met energie en plezier aan het werk willen in het sociaal domein & onderwijs.

Meer weten? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Bel mij terug

    Relevante artikelen.

    Cases, nieuws, events & podcasts!

    Je ambities op scherp.

    Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.