GZ Psycholoog

 • WO
 • Jeugdzorg
 • Heel Nederland
 • 8-40 uur p/w
 • €3.265 - €5.130
Jeugdzorg

Wat doet een GZ psycholoog?

Als GZ psycholoog focus jij je op de gedachten, gevoelens en het gedrag van mensen. Het geeft je voldoening om mensen te helpen. Vooral als ze problemen ervaren, hoe licht of zwaar deze ook mogen zijn. Het kan best pittig zijn om hiermee geconfronteerd te worden. Jij gaat die uitdaging altijd aan. Je hebt dan ook een stevige persoonlijkheid. Daarom pas je zo goed bij Swung.

Als gezondheidszorgpsycholoog werk je zelfstandig aan de diagnostiek en behandeling. Je onderzoekt, stelt plannen op, overlegt met aangehaakte zorgverlenende instanties en je analyseert. Je ziet versterkende kracht in het multidisciplinaire team. Zo sta je dichtbij de mens die problemen ervaart. Maar je houdt ook afstand. Zo voorkom je dat je er persoonlijk betrokken bij raakt.

Find
your
swung.

De GZ psycholoog werkt vanuit passie.

Wij helpen jou om je werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. En wij weten dat er steeds meer van jou gevraagd wordt. Regels en standaarden nemen steeds meer de overhand, waardoor er minder tijd over blijft om écht aan de slag te gaan. Daarom doen wij het anders. Wij sturen niet op het proces. Onze focus gaat altijd naar de mens. Naar jou. Wij willen maar één ding: dat jij vol focus en energie het verschil kan maken. Elke dag opnieuw. Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo kan jij met goede energie aan het werk blijven. Vanuit de idealen waarmee jij oorspronkelijk voor dit vak hebt gekozen. Samen zoeken we de beste plek.

Klinkt dit goed? Meld je aan, dan gaan we samen aan de slag.

Veelgestelde vragen.

Hoe word ik een GZ psycholoog?2022-05-18T09:07:23+00:00

Een gezondheidszorgpsycholoog heeft de WO opleiding Psychologie of Orthopedagogiek (een drie jaar durende Bachelor en een een tot twee jaar durende master) gedaan. Na de reguliere opleiding Psychologie volgt minimaal twee jaar onder toezicht werken (postdoctoraal onderwijs).

Je hebt een verplichte registratie als GZ psycholoog nodig, bijvoorbeeld de NVO-registratie of SKJ-registratie.

Wat is het verschil tussen een GZ psycholoog en een Orthopedagoog Generalist?2022-05-18T09:52:14+00:00

Bij de GZ psycholoog is de stoornis van de zorgvrager de focus, bij de orthopedagoog-generalist heeft diens opvoedings- en ontwikkelingscontext de focus. Met andere woorden gaat het bij de GZ psycholoog om het kind en bij de orthopedagoog generalist om het kind zijn of haar ouder(s).

Waar kun je werken als GZ psycholoog in de jeugdzorg?2022-05-18T09:07:23+00:00

Bij Swung kan je als GZ psycholoog werken voor één of meerdere opdrachtgevers bij jou in de buurt. Dat kunnen grote landelijke zorgaanbieders zijn maar ook de zorgboerderij bij jou om de hoek. Ondanks dat je aan de slag gaat bij een externe opdrachtgever, zien én behandelen we jou als een directe collega. Een Swunger!

Wat doe je als GZ psycholoog?2022-05-18T09:58:08+00:00

Als gezondheidszorgpsycholoog (GZ psycholoog) met BIG-registratie stel je zelfstandig diagnoses bij je cliënten en zorg je voor goede begeleiding en behandeling. Je behandelt mensen met minder complexe problemen (basis GGZ) of juist meer complexe problemen (specialistische GGZ). Je doelgroep is breed, denk aan verslaafden maar ook aan jongeren die slecht in hun vel zitten.

Wat verdien je als GZ psycholoog?2022-05-18T09:58:42+00:00

Als GZ psycholoog verdien je tussen de €3.265 – €5.130 per maand.

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag als GZ psycholoog. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig inspirerende evenementen. Hier word jij als Swunger uiteraard als eerste voor uitgenodigd.

Consultant Jeugdzorg

Maartje Hendriks.

Consultant Sociaal Domein Groningen

Kees Felix.

Consultant Sociaal Domein Zwolle

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact met één van ons op. Of vul dit formulier in dan mailen, appen of bellen we jou.

Ik heb interesse.
  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant