Een liefde voor cultuur
Swung focust op gelukkige werknemers die vol in hun kracht staan en die werken vanuit een positieve energie. Waar krijg jij positieve energie van?
Ik krijg heel veel energie van koken! Ik hou van lekker eten en met familie en vrienden samenzijn. Dus het liefst een combinatie van die dingen. Eerst koken, en daarna lekker eten met elkaar. Ook houd ik enorm van reizen.
Ik heb zes maanden gebackpackt: vier maanden in Australië en twee maanden in Azië. Samen met een vriendin huurde ik een auto en ben ik rond gaan reizen. De wereld heeft zoveel mooie plekken en ik wil ook nog zoveel landen zien. IJsland en Canada staan nog op mijn lijstje, net als Nieuw Zeeland en de Filippijnen.
Ik vind het heel mooi om andere culturen te zien. We kwamen bijvoorbeeld in Myanmar, een heel arm land, in een enorme stortbui terecht. Een vriendelijke man wenkte ons naar binnen en hij zei: Kom maar even wachten tot het droog is. We kregen een kopje thee en we zaten met zijn allen op de grond. Die mensen hadden niets, maar ze waren toch heel gastvrij.
Hoe zou iemand uit jouw persoonlijke omgeving jou omschrijven?
Behulpzaam, attent, sociaal en een beetje eigenwijs.
Welke karaktereigenschap maakt jou perfect voor jouw baan als consultant jeugdzorg?
Dat ik sociaal ben, is natuurlijk heel handig met de intakes. Door de juiste vraagstelling kun je erachter komen wat iemand belangrijk vindt en waar iemand energie van krijgt. Daarvoor moet je goed kunnen luisteren. Door attent en betrokken te zijn, blijf je op de hoogte van wat er speelt in het leven van de professionals die al werken bij Swung. Ik denk dat dat goed is voor de relatie tussen Swung en haar werknemers.
Wat betekent het voor jou om je leven in balans te hebben?
Ik doe gewoon wat ik doe en ik voel mij daar goed bij. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, maar de dingen die ik in mijn vrije tijd doe, doe ik ook met heel veel plezier. Dat heb ik allebei nodig om mijn leven in balans te houden. Op beide vlakken wil ik ook uitgedaagd blijven worden om een sleur te voorkomen.
Go with the flow
Welke belangrijke momenten in je leven hebben jouw keuzes bepaald?
Ik ben iemand van ‘Go with the flow’. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en ik grijp het met beide handen aan. Ik vind het fijn om te weten waar ik aan toe ben, maar aan de andere kant leef ik heel erg in het moment. Ik weet graag wat er van me verwacht wordt, maar op de lange termijn zie ik het wel.
Hoe ben jij op deze plek terechtgekomen?
Ik ben vier jaar geleden begonnen bij MyOffice, als locatiemanager van de locatie waar Swung een kantoor huurt. Ik heb het eerste kantoor aan Swung verhuurd.
Toen ik toe was aan een nieuwe uitdaging, ging ik met Bas in gesprek om te kijken wat er bij mij zou kunnen passen. Vrij snel kwam ter sprake dat Swung nog op zoek was naar een consultant voor het sociaal domein. Was dat niet wat voor mij? Omdat ik al zo’n goede band had met iedereen op kantoor, was de keuze vrij snel gemaakt!
En het sociaal domein, trok dat je meteen aan?
Voordat ik begon had ik nog niet echt een goed beeld van wat het sociaal domein inhield, dus daar was ik heel nieuwsgierig naar. Toen ik met Swung in contact kwam over de inhoud van de baan, leek het mij heel tof om aan deze sector een bijdrage te kunnen leveren. Zowel detacheren als jeugdzorg was nieuw voor mij, dus dat was zeker een uitdaging.
Welke opleiding heb je gedaan?
Ik heb eerst de hotelschool gedaan, gevolgd door de NIMA-sales opleiding.
Weten waarover je praat
Met welke doelen begon jij hier bij Swung?
Ik vind het altijd in eerste instantie belangrijk om te weten waarover je praat. Mensen die doen alsof ze ergens verstand van hebben, vind ik heel vervelend. Een doel van mij was daarom echt om de markt en de bijbehorende problematieken goed te leren kennen. Waar lopen mensen tegenaan? Hoe kan ik een goede gesprekspartner zijn? Ik denk dat ik inmiddels, na iets meer dan een jaar dit werk doen, weet hoe het eraan toegaat.
Maar omdat ik geen ervaring heb in het sociaal domein, is het wel altijd van horen zeggen. Dat maakt het soms heel lastig, maar soms is het ook wel goed om er buiten te staan. Het nadeel is wel dat als iemand komt met een casus waar diegene mee te maken heeft gehad, je nooit precies snapt wat er speelt. Je kan het je enkel voorstellen.
Dus ja, ik denk dat het tot op zekere hoogte wel gelukt is. Maar het blijft een ongoing process. Er blijven altijd dingen veranderen in de jeugdzorg. Je wilt met die veranderingen meegroeien en daarop anticiperen.
Wat brengt jou de uitdaging die je nodig hebt in je werk?
Enerzijds de kennis die ik opdoe om gesprekken op niveau te kunnen voeren. Anderzijds, omdat de werkdruk zo hoog is kunnen we, door er voor iemand te zijn, al verschil maken. Dat maakt voor ons de uitdaging, en voor mij persoonlijk net zo goed. Om iemand te horen. Echt te luisteren.
Een vicieuze cirkel
Wat vind jij van de sociale sector?
Als ik hoor wat er allemaal aan de hand is, vind ik de situatie heel schrijnend, daar schrik ik echt van.
Doordat het systeem zo overhoop ligt op dit moment, worden de wachtlijsten langer, de werkdruk hoger en de omstandigheden voor kinderen slechter. Het is een vicieuze cirkel. Dat geldt voor cliënten, maar ook voor medewerkers. De werkdruk is te hoog, mensen vallen uit, de werkdruk wordt nog hoger, er worden nieuwe mensen aangenomen maar niemand heeft tijd om hen in te werken waardoor het werk lastiger wordt, enzovoort. Mensen die net zijn afgestudeerd schrikken zich rot en ze vragen zich af waarom ze voor dit vak gekozen hebben.
Als jij een wens mocht doen met één knip in je vingers: wat zou je dan veranderen binnen jouw werk?
Dat de verandering die wij met Swung terweeg willen brengen binnen de jeugdzorg en het onderwijs al is doorgevoerd. Dat de medewerkers iedere dag met passie en energie aan het werk zijn.
Eén team
Wat is jouw ideale werksituatie?
Ik denk dat wij die al hebben bij Swung. Bij ons is er heel veel vrijheid, op alle vlakken. Je mag met ideeën komen en je mag je eigen dag indelen, wat betreft je tijden maar ook de manier waarop je kandidaten of opdrachtgevers benadert. Er is ook ruimte voor ontwikkeling. Dat vind ik heel belangrijk. Er wordt continu gevraagd wat je nodig hebt om je werk met energie en plezier te blijven doen. Wat we onze professionals willen geven, maar daar wordt ook intern bewust mee omgegaan. Bij Swung kan je zijn wie je bent. Dit is een werkomgeving die je iedereen toewenst.
Wat maakt werken bij Swung zo fijn?
We hebben een klein en hecht team. We doen allemaal met dezelfde passie ons werk. We streven naar verbetering van onszelf en elkaar, en daarmee van Swung en de sectoren waarvoor we het doen. Daarnaast is er ook ruimte om aan te geven waar je tegenaan loopt. Ik wil mijn werk heel graag heel goed doen, waardoor ik het soms onnodig lastig maak voor mezelf. Daar is hier alle ruimte voor. Iedereen is open en toegankelijk.
Hoe breng jij de Swung erin bij Swung?
Ik ben best attent en betrokken. Dat is ook wat ik bijdraag aan het team. Daarnaast denk ik dat we allemaal het beste uit elkaar willen halen. We werken wel in teams, jeugdzorg en onderwijs, maar ondanks dat is er wel één Swungteam waar je altijd terecht kan. Iedereen neemt de tijd voor elkaar. Allemaal dragen we er ons steentje aan bij dat iedereen zijn werk op de juiste manier kan doen.
Wil jij ook werken in de jeugdzorg?
Binnen de jeugdzorg zijn wij doorlopend op zoek naar de functieprofielen: Ambulant Begeleider, Casemanager Jeugd, Orthopedagoog, Jeugdbeschermer en GZ Psycholoog. Staat je functie er niet bij? Stuur dan een open sollicitatie! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe swungers die weer met energie en plezier aan het werk willen in het sociaal domein.
Bel mij terug
Fout: Contact formulier niet gevonden.
Relevante artikelen.
Cases, nieuws, events & podcasts!
Je ambities op scherp.
Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.