Actueel    >    Nieuws

Swung gaat de samenwerking aan met studievereniging Le Baso (Pedagogische Academie)

14 juli 2022

swung le baso

Swung x Le Baso.

Le Baso brengt de toekomstige leerkracht in contact met alles wat Groningen of de Pedagogische Academie te bieden heeft. Het is een studievereniging voor en door studenten. Als student is lid worden van Le Baso een mooie aanvulling op je studietijd door de verschillende activiteiten die worden georganiseerd. Alle activiteiten die georganiseerd worden zijn volledig vrijwillig bij te wonen, bij Le Baso zijn er geen verplichtingen. Een studievereniging is namelijk verschillend van een studentenvereniging.

Le Baso biedt een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden tijdens de maandelijkse borrels met verschillende thema’s of het jaarlijkse gala. Le Baso organiseert tevens interessante lezingen, workshops en binnen- en buitenlandse excursies. Swung wil samen met Le Baso nadenken over welke activiteiten er nog meer georganiseerd kunnen worden. Met deze samenwerking hopen beide partijen het gat tussen wat erop de pabo opleiding aangeboden wordt en het werkveld te verkleinen.

Talenten maken de toekomst

De toekomstige leraar of lerares wil graag een zachte landing in het basisonderwijs. Dat snappen we. Leerkrachten worden momenteel in het diepe gegooid, hebben te weinig handvatten om zich in de praktijk te kunnen redden en ervaren daardoor te weinig plezier in hun werk, waar de werkdruk ook zonder dat je starter bent al ongelooflijk hoog is. Mede daardoor is er een enorme doorstroom van mensen gaande. En dat is zonde.

Wij vinden namelijk dat het anders moet. We moeten zuinig zijn op onze onderwijstoppers. We moeten ze koesteren en ze van de juiste begeleiding voorzien, zodat ze een zachte landing in het werkveld maken en een goede basis leggen voor de toekomst.

Onze missie is om startende toppers in het basisonderwijs de ondersteuning te geven die hun helpen om zelfverzekerd en zonder stress aan het werk te gaan, onder andere door hun de begeleiding te geven die zij verdienen. Daarom starten wij in september (en in februari) met een traineeship voor startende leerkrachten in het primair onderwijs.

Le Baso zal de traineeships op verschillende manieren onder de aandacht brengen bij de leden en alumni. De samenwerking tussen Swung en studievereniging Le Baso loopt in eerste instantie tot juni 2023. Swung is daarentegen wel op zoek naar een langdurige relatie. Zo kunnen we samen echt impact maken!

Wil jij ook werken in het onderwijs?

Swung is doorlopend op zoek naar de functieprofielen: leerkracht onderbouwleerkracht bovenbouwintern begeleider en onderwijsassistent. Daarnaast hebben we een traineeship basisonderwijs ontwikkeld voor startende leerkrachten. Ben jij een (beginnende) leerkracht, intern begeleider of onderwijsassistent? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe swungers die (weer) met energie en plezier voor de klas willen staan.

Bel mij terug

    Relevante artikelen.

    Cases, nieuws, events & podcasts!

    Je ambities op scherp.

    Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.