Swung logo
het swung effect

Traineeship Primair Onderwijs

 • HBO/WO
 • Basisonderwijs
 • Groningen, Friesland, Drenthe & Overijssel
 • 24-40 uur p/w
 • €2.865 - €4.366
Sollicteer direct
Traineeship primair onderwijs

Traineeship primair onderwijs: Je toekomst in het basisonderwijs.

Talenten maken de toekomst. Jij dus. Als toekomstige leraar of lerares wil je graag een zachte landing in het basisonderwijs. Dat snappen we. Wij gaan je helpen! Ben je al leerkracht maar wil je wat extra ondersteuning? Dan kan je uiteraard ook deelnemen aan het traineeship basisonderwijs!

Voor de wereld ben je een leerkracht, maar voor jouw leerlingen ben je hun superheld. Ben jij een leerkracht die nooit vergeten zal worden door zijn of haar leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Want jij hebt humor, maar je bent ook serieus wanneer je lesgeeft. Zo zorg je ervoor dat elke les leuk wordt. Voor vele scholen en groepen zijn wij op zoek naar dit soort swungers, want wij willen natuurlijk alleen de beste voor de klas!

Make
it
swung.

4 redenen om deel te nemen aan dit traineeship onderwijs.

 • Een contract voor 24-40 uur per week, waarbij je 20-36 uur per week aan de slag bent voor de klas. De resterende uren gebruiken we om jou optimaal te kunnen begeleiden en extra bij te scholen;
 • Je krijgt onder andere extra training en coaching op de volgende onderdelen: gesprekstechnieken, werken in combinatiegroepen, plaatsingswijzer, voeren van oudergesprekken, Parnassys etc.
 • Jong en bevlogen team van Swung collega’s die, net als jij, aan het begin van hun carrière binnen het basisonderwijs of speciaal onderwijs staan.
 • Naast een volwaardige baan als leerkracht volg je het traineeship onderwijs om je verder te ontwikkelen. Het traineeship duurt een heel schooljaar en zorgt ervoor dat jij een zachte landing krijgt in het primair onderwijs.

Word een superheld door deel te nemen dit traineeship basisonderwijs

Van ons krijg jij alle vrijheid om je te ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. Wij zorgen dat jij het maximale uit je talenten kan halen. Een traject waar je energie van krijgt. Vol begeleiding en aandacht. Inspiratie door bij verschillende scholen binnen te kijken. Praktische toepassing door aan de slag te gaan. En intervisies om van en met elkaar te leren.

Zo creëren we een basis waar je nog jaren op vooruit kan. Waardoor jij met plezier en energie voor de klas gaat staan. En daar staan wij weer voor.

Make it swung!

Veelgestelde vragen.

Hoe ziet een onderwijs traineeship eruit?2022-06-03T11:20:08+00:00

Een traineeship is een leertraject dat bestaat uit een reeks bijeenkomsten in combinatie met ervaring opdoen in het werkveld. Het richt zich op meerdere kwaliteitsgebieden van het onderwijs, zoals bijvoorbeeld sociale veiligheid, klassenmanagement, executieve functies versterken in de klas.

Alle onderwerpen zijn gekoppeld aan leerkrachtcompetenties. Er wordt gedurende het hele traject aandacht besteed aan zelfzorg en grensbewaking voor jou als leerkracht. Je krijgt de leerstof aangeboden door middel van coöperatieve werkvormen, motivatiestrategieën en intervisiemomenten.

Hoe lang duurt het traineeship onderwijs?2022-09-20T14:27:33+00:00

Het programma voor het traineeship primair onderwijs duurt in totaal een heel schooljaar. Als je dus in september start, loopt je contract ook tot september. En als je in februari start, loopt je contract ook tot februari.

 

Wanneer start het traineeship primair onderwijs?2022-09-20T14:28:23+00:00

Het traineeship primair onderwijs start twee keer per jaar. In februari is de eerste mogelijkheid. Ben je er dan nog niet aan toe? Geen ramp. In september kan je ook starten met het traineeship primair onderwijs.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden van een onderwijs traineeship?2022-06-03T11:21:26+00:00

Vanaf het begin heb je een betaalde baan in het basisonderwijs. Je krijgt dus meteen een marktconform salaris. Concreet betekent dit dat je tussen de €2.865 en €3.200 per maand verdient.

Hoeveel (startende) leerkrachten volgen het traineeship primair onderwijs?2022-06-03T11:21:43+00:00

Om de kwaliteit te waarborgen, kiest Swung er bewust voor om niet meer dan tien (startende) leerkrachten toe te laten tot het traineeship voor startende leerkrachten.

Welke opleiding heb je nodig voor een onderwijs traineeship?2022-06-03T11:22:38+00:00

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding leraar basisonderwijs (pabo) nodig om als leerkracht in het basisonderwijs te mogen werken. Dit geldt dus ook voor het traineeship primair onderwijs. Ben je nog niet afgestudeerd, maar zit je in de afrondende fase van de pabo? Ook dan kan je deelnemen aan het traineeship primair onderwijs.

Blijf ik na het traineeship werken bij Swung?2022-07-07T08:14:03+00:00

Dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Wij geven je na het traineeship graag een vast contract. Hopelijk ben jij net zo tevreden over Swung, dat jij dit ook wil, zodat we samen impact kunnen maken!

Janneke Rinsma.

Consultant Onderwijs

Heb je vragen of interesse in dit Traineeship Primair Onderwijs? Neem dan contact met mij op. Of vul dit formulier in, dan mail, app of bel ik jou.

Ik heb interesse.  Solliciteer

  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant