Swung logo

Vacature Woonbegeleider

 • MBO/HBO
 • Jeugdzorg
 • Heel Nederland
 • 24 - 36 uur p/w
 • €2.200 - €3.200
Vacature Woonbegeleider

Ben jij een betrokken Woonbegeleider?

Swung zoekt een woonbegeleider die cliënten ondersteunt bij het zelfstandig deelnemen aan de maatschappij. Je werkt met het team, afdelingsmanager en gedragswetenschapper om de hulpvraag, behoeften en mogelijkheden van de cliënt te begrijpen en te begeleiden aan de hand van het zorgplan. Je helpt cliënten bij het opbouwen van een sociaal netwerk, vinden van werk of opleiding en omgaan met financiën. Je zorgt voor een veilige en gestructureerde woonomgeving en hebt ervaring in het werken met jongeren en/of volwassenen met gedrags- en psychiatrische problemen.

Als jij jezelf herkent in dit profiel en de uitdaging aan wilt gaan om een belangrijke rol te spelen in het leven van je cliënten, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren bij Swung!

Samen
Impact
Maken.

Functievereisten.

 • Werkervaring of stages in de jeugdzorg
 • MBO-opleiding SPW/MZ of HBO-opleiding Pedagogiek of Social Work (SPH/MWD)
 • Beschikbaar voor onregelmatige diensten, inclusief nacht- en slaapdiensten
 • Vermogen om crisissituaties te analyseren en de-escalerend te werken
 • Bereidheid voor afwisselende ervaringen op verschillende locaties

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag als woonbegeleider in de jeugdzorg. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig inspirerende evenementen. Hier word jij als Swunger uiteraard als eerste voor uitgenodigd.

Veelgestelde vragen.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden en hoe zijn deze opgebouwd?2023-03-31T07:42:37+00:00

Als Woonbegeleider kun je bij Swung rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. Zo bieden wij een salaris tussen de €2.200 en €3.200 bruto per maand. Daarnaast ontvang je onregelmatigheidstoeslag (ORT), vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Ook krijg je een reiskostenvergoeding conform de geldende cao. Onze arbeidsvoorwaarden vormen een solide basis voor een prettige en professionele werkomgeving waarin je je verder kunt ontwikkelen.

Als we uitgaan van een bruto salaris tussen €2.200 en €3.200 per maand, en daarbij rekening houden met de ORT-tarieven die kunnen variëren van 22% tot 66%, en daarbij 8% vakantiegeld optellen, dan kan het totale inkomen van de woonbegeleider oplopen tot €2.977 en €3.965 bruto per maand.

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als woonbegeleider met goede arbeidsvoorwaarden en een mooi salaris? Solliciteer dan nu en maak deel uit van de community!

Is er sprake van persoonlijke begeleiding en coaching tijdens de opdracht?2023-03-31T07:12:18+00:00

Ja, Swung biedt persoonlijke begeleiding en coaching tijdens de opdracht. Onze professionele begeleiders en coaches ondersteunen je bij het behalen van je doelen en zorgen ervoor dat je je vaardigheden en kennis verder kunt ontwikkelen. Wij geloven dat deze persoonlijke begeleiding en coaching bijdraagt aan een succesvolle opdracht en jouw persoonlijke groei en ontwikkeling bevordert.

Word ik als woonbegeleider ingezet op verschillende locaties of is er sprake van een vaste standplaats?2023-03-31T07:10:02+00:00

Als woonbegeleider kan het variëren of je op verschillende locaties wordt ingezet of dat er sprake is van een vaste standplaats. Dit is afhankelijk van de opdrachtgever waar je voor werkt. Bij Swung proberen we altijd rekening te houden met jouw voorkeuren en wensen met betrekking tot de werklocatie.

Wat zijn de werktijden?2023-03-31T07:08:30+00:00

Je werktijden zullen onregelmatig zijn en kunnen nacht- en slaapdiensten omvatten. Je wordt verwacht om wekelijks 24 tot 36 uur te werken.

Wat is de doelgroep waar je als woonbegeleider mee gaat werken?2023-03-31T07:06:38+00:00

Als woonbegeleider/ jeugdzorgwerker bij Swung werk je met kwetsbare cliënten met complexe problematiek, zoals jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, psychiatrische problemen en/of gedragsproblemen. Je helpt hen om zelfstandiger te worden en zich te kunnen handhaven in de maatschappij.

Consultant Jeugdzorg

Maartje Hendriks.

Consultant Sociaal Domein Groningen

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact met op. Of vul dit formulier in dan mail, app of bel ik jou.

Ik heb interesse.
  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant