Swung logo

Vacature Leerkracht bovenbouw

 • HBO/WO
 • Basisonderwijs
 • Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland & Flevoland
 • 8-40 uur p/w
 • €3.301 - €5.862
Hette

Als leerkracht bovenbouw bereid je talenten voor op het voortgezet onderwijs.

Als leerkracht in het basisonderwijs wil jij niets liever dan jouw leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op het voorgezet onderwijs. Vol passie en energie probeer je ze elke dag iets bij te brengen wat hen vormt richting de toekomst. Je begeleidt de kinderen in hun ontwikkeling naar onafhankelijkheid. Als leerkracht zie je hoe ieder kind uniek is. In jouw klas krijgt iedereen de kans om zijn talenten te leren kennen en ontwikkelen.

Je hebt oog voor de individuele leerlingen en een haarfijn gevoel voor de sfeer in de klas. Je bent enthousiast en zelfverzekerd en geeft dit vertrouwen door aan je leerlingen. Als ervaren leraar ben je bekend met het werken aan de hand van lesmodules. Toch weet je jouw leerlingen te blijven prikkelen en uitdagen. Kortom: je creëert een veilige en vrolijke omgeving waarin jouw leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Ben je een startende leerkracht? Of ben je al leerkracht, maar wil je wat extra ondersteuning? Swung heeft een traineeship basisonderwijs ontwikkeld, speciaal voor jou.

samen
impact
maken.

Met plezier en energie voor de klas als leerkracht bovenbouw.

In jouw werk focus jij je op de ontwikkeling van je leerlingen. Als werkgever hebben wij aandacht voor jou als mens. Wij willen maar één ding: dat jij met plezier en energie voor de klas staat! Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo hou jij meer energie over, ben je minder vaak ziek en heb je veel meer plezier in je werk.

Wij helpen je de juiste werkomgeving te vinden waarin jij als leerkracht kan groeien en bloeien. Of beter gezegd: waarin jij kan swungen. Goed werk waar jij gelukkig van wordt. Klinkt dit goed? Snappen we. Vul het contactformulier in, dan gaan we samen aan de slag!

Veelgestelde vragen.

Hoe word ik leerkracht bovenbouw?2022-06-09T08:51:15+00:00

Om als leerkracht bovenbouw op een basisschool te werken, heb je een lesbevoegdheid voor het primair onderwijs nodig. Er zijn verschillende routes om die te halen. De meest voorkomende twee zijn via de pabo of de academische pabo. Vanaf het derde jaar van de pabo kun je een specialisatie kiezen voor het oudere kind. Dit betekent overigens niet dat je niet meer in de onderbouw kunt/mag lesgeven.

Wat verdient een leerkracht bovenbouw?2023-10-31T11:12:46+00:00

Een leerkracht bovenbouw wordt ingeschaald in schaal 10, primair of (voortgezet) speciaal onderwijs wat neerkomt op een bruto maandsalaris van tussen de €3.301 en €5.862. Dit is exclusief vakantietoeslag (12 x 8% bruto maandinkomen) en eindejaarsuitkering.

Welke taken heeft een leerkracht bovenbouw?2022-06-09T08:50:56+00:00

Een leerkracht bovenbouw basisonderwijs geeft les aan groep 5, 6, 7 en 8. In de bovenbouw, richt je je als leerkracht steeds meer op de executieve functies. Dit zijn vaardigheden die ons helpen  ons gedrag te plannen en te sturen. Denk hierbij aan plannen, organiseren, beslissen en vooruitdenken.

Tevens besteed je vanaf groep 5 steeds meer tijd aan de wereldoriënterende vakken zoals aardrijkskunde en geschiedenis. Vanaf groep 7 is ook Engels een verplicht vak, maar dit wordt op veel scholen ook al eerder gegeven.

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag als leerkracht bovenbouw. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig inspirerende evenementen. Hier word jij als Swunger uiteraard als eerste voor uitgenodigd.

Janneke Rinsma

Janneke Rinsma.

Consultant Onderwijs Groningen

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact op. Of vul dit formulier in dan mailen, appen of bellen we jou.

Ik heb interesse.
  Je collega.

  Passend onderwijs creëren is de missie van leerkracht Evelien.

  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant