Vacature Leerkracht onderbouw

 • HBO/WO
 • Basisonderwijs
 • Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland & Flevoland
 • 8-40 uur p/w
 • €3.301 - €5.862

Als leerkracht onderbouw laat je leerlingen tot bloei komen.

Als leerkracht onderbouw in het basisonderwijs speel jij een centrale rol in de ontwikkeling van jonge kinderen. Vol passie en energie probeer je ze elke dag iets bij te brengen wat hen vormt richting de toekomst. Je begeleidt ze in hun ontwikkeling naar onafhankelijkheid. Je ziet hoe ieder kind uniek is en in jouw klas krijgt iedereen de kans om zijn talenten te leren kennen en ontwikkelen. Je hebt oog voor de individuele leerlingen en een haarfijn gevoel voor de sfeer in de klas.

Je creëert een veilige en vrolijke omgeving waarin de kinderen tot bloei komen in hun eigen tempo. In jouw klas leren zij door middel van speelse en creatieve opdrachten. Samenwerken en samen spelen. Als juf of meester heb je hart voor al je leerlingen en je draagt met passie bij aan hun ontwikkeling én de ontwikkeling van het primair onderwijs.

samen
impact
maken.

Met plezier en energie voor de klas als leerkracht onderbouw.

In jouw werk als leerkracht onderbouw focus jij je op de ontwikkeling van je leerlingen. Als werkgever hebben wij aandacht voor jou als mens. Wij willen maar één ding: dat jij met plezier en energie voor de klas staat! Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo hou jij meer energie over, ben je minder vaak ziek en heb je veel meer plezier in je werk. Wij helpen je de juiste werkomgeving te vinden waarin jij kan groeien en bloeien. Of beter gezegd: waarin jij kan swungen. Goed werk waar jij gelukkig van wordt. Klinkt dit goed? Snappen we. Kom in contact, dan gaan we samen aan de slag.

Veelgestelde vragen.

Hoe word ik leerkracht onderbouw?2022-06-09T08:51:43+00:00

Om als leerkracht onderbouw in het basisonderwijs aan de slag te gaan, heb je een lesbevoegdheid voor het primair onderwijs nodig. Er zijn verschillende routes om die te halen. De meest voorkomende twee zijn via de pabo of de academische pabo. Vanaf het derde jaar van de pabo kun je een specialisatie kiezen voor het jongere kind. Dit betekent niet dat je niet meer in de bovenbouw les kunt/mag geven.

Wat verdient een leerkracht onderbouw?2023-10-31T12:17:21+00:00

Een leerkracht onderbouw wordt ingeschaald in schaal 10, primair of (voortgezet) speciaal onderwijs wat neerkomt op een bruto maandsalaris van tussen de €3.301 en €3.588. Dit is exclusief vakantietoeslag (12 x 8% bruto maandinkomen) en eindejaarsuitkering.

Wat doet een leerkracht onderbouw?2022-06-09T08:51:25+00:00

Een leerkracht onderbouw basisonderwijs geeft les aan groep 1, 2, 3 en 4. In de groepen 1 en 2 bereid je de kinderen spelenderwijs voor op het onderwijs en leer je ze de basisvaardigheden (bijvoorbeeld de kleuren, tellen en zelfstandig aan-en uitkleden).

Vanaf groep 3 leer je de kinderen echt lezen, schrijven en rekenen. Dit gaat doorgaans via een methode die je als leerkracht kunt volgen en dus houvast biedt. In groep 4 borduur je hierop voort en begin je met het toepassen van verschillende werkvormen.

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag als leerkracht onderbouw. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig inspirerende evenementen. Hier word jij als Swunger uiteraard als eerste voor uitgenodigd.

Janneke Rinsma

Janneke Rinsma.

Consultant Onderwijs Groningen

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact op. Of vul dit formulier in dan mailen, appen of bellen we jou.

Ik heb interesse.
  Je collega.

  Superjuf worden is het doel van leerkracht Wietske

  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant