Actueel    >    Nieuws

Achtergesteld werkgeverschap in de jeugdzorg verleden tijd

12 juli 2024

coaching jeugdzorg
vacatures jeugdzorg

Ervaringen uit de praktijk.

Eva van der Veeken, Strategisch Projectmanager bij Swung, schrijft: “Na veel gesprekken met mensen die werkzaam zijn in de jeugdzorg en het lezen van veel onderzoeken en artikelen, werd mijn beeld steeds scherper. Ik was verbaasd over de mate van achtergesteld werkgeverschap. Een ervaren jeugdzorgprofessional vertelde me bijvoorbeeld dat de training ‘herkennen van secundair trauma’ het dichtst bij aandacht voor zijn persoonlijke ontwikkeling kwam in al die jaren. Een ander dat ze al jaren geen echt goed gesprek met haar leidinggevende had gehad over zichzelf door gebrek aan tijd en focus op cliënten. En weer iemand anders dat wanneer hij aan zou geven behoefte te hebben aan een deel van zijn werk anders in te willen richten, hij bang was op non-actief te worden gesteld.”

Beginnen bij het begin.

1-op-1 coaching door een topcoach.
Coaching is een prachtig maar ook machtig iets. Je gaat in gesprek met iemand waarvan je verwacht dat je hier iets door gaat leren over jezelf. Het raakt de kern van wie je bent en hoe je naar jezelf kijkt. Niet zomaar even iets dus. Ik vond het daarom ontzettend belangrijk dat de coaches kwalitatief écht goed zijn. Mensen met ruime ervaring, onderbouwde methoden en een doortastende manier van werken. Dat dit team inmiddels bestaat uit 7 coaches waar we dit volmondig van kunnen zeggen is uniek.

Persoonlijk Manifest.
De coaching sessies werken toe naar een Persoonlijk Manifest. Dit is een document waarin je teruggaat naar je eigen basis. Wie ben ik, waar sta ik voor en hoe doe ik dat? Wanneer je jezelf beter kent en hier duidelijk over kunt zijn, is het makkelijker om vanuit je eigen waarden en idealen te werken.

Power Boost.
Een training waarin je leert hoe je verbinding kunt maken met je omgeving in je werk. Hoe kun je je eigen omgeving creëren met mensen die gezamenlijk ergens voor staan, elkaar steunen en voor elkaar opkomen? Hoe kun je dus je eigen impact vermenigvuldigen. Van individueel naar samen.

Sinds 1 april 2024 zijn we gestart met het programma en inmiddels nemen 25 professionals deel. De eerste ervaringen zijn erg positief. De mooiste feedback die we hebben gehad van een deelnemer is:

Dit is wat ik nodig had en zorgt ervoor dat ik rustiger ben in mijn hoofd.

Vervolg.

Dit is een bevestiging dat we op de goede weg zitten en verder moeten gaan. Daarom starten we per 1 september 2024 ons “Believers” programma, een ontwikkelprogramma voor ervaren jeugdzorgprofessionals om opgeleid te worden tot professioneel mentor. Het hebben van een mentor die weet hoe moeilijk het is wat je doet en je ook inhoudelijk kan helpen vanuit ervaring met oog voor jou, is het volgende element om meer verbinding, vertrouwen en autonomie te stimuleren.

Daarnaast ontwikkelen we Power Boosts waarin we de gezamenlijke beroepsidentiteit willen versterken. Door herkenning, erkenning en het benoemen waar je samen voor staat en in gelooft, is bewezen dat mensen makkelijker in beweging komen én blijven.

Natuurlijk blijven we onze evenementen organiseren waarin we zoveel mogelijk mensen willen bereiken om ze te inspireren dat verandering teweegbrengen echt kan en laten voelen dat we het samen doen. Trots ben ik op hoeveel energie we hierin steken en écht bij willen dragen. Dat is precies de reden waarom ik doe wat ik doe bij Swung!

Je contactpersoon

Janneke Rinsma.

Recruitment & HR Consultant

Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op. Of vul het formulier in dan mail, app of bel ik jou.

Deel deze pagina

Ja, ik wil in mezelf investeren!

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.


    Relevante artikelen.

    Cases, nieuws, events & podcasts!

    Je ambities op scherp.

    Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.