Werken als Wmo Consulent.
Werken met een einddoel voor ogen. Daar krijg jij energie van als Wmo Consulent. Aanvragen voor zorgvoorzieningen handel jij professioneel af. Jij haalt er veel voldoening uit als iemand door jou inzet langer thuis kan wonen. Lukt dat niet? Dan zoek jij de passende oplossing. Je bent van onschatbare waarde voor ouderen. Flexibel en integer werk jij oplossingsgericht.
Met kennis van de sociale kaart inventariseer en handel jij Wmo-aanvragen af. En je wil je hierin niet laten beperken door de bureaucratie. Jij kijkt liever naar wat er echt moet gebeuren, in plaats van wat de regels voorschrijven. En daarom pas je bij Swung!
De Wmo Consulent doet wat écht nodig is.
Wij helpen jou om je werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. En wij weten dat er steeds meer van jou gevraagd wordt. Regels, procedures en begrotingstekorten hebben steeds meer invloed op het werk van een Wmo Consulent. Dit maakt het niet altijd even makkelijk om cliënten passende oplossingen te bieden. Wij vinden dat dit anders moet. Onze focus gaat altijd naar de mens. Naar jou. Wij willen maar één ding: dat jij vol focus en energie het verschil kan maken. Elke dag opnieuw. Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo kan jij met goede energie aan het werk blijven. Vanuit de idealen waarmee jij oorspronkelijk voor dit vak hebt gekozen. Samen zoeken we de beste plek. Klinkt dit goed? Meld je aan, dan gaan we samen aan de slag.
Veelgestelde vragen.
Een Wmo Consulent verdien je tussen de €2.500 – €4.350,- per maand.
Een Wmo Consulent verwerkt namens de gemeente de binnengekomen Wmo-aanvragen. Je voert intakegesprekken met cliënten die je ook thuis bezoekt. Daarnaast breng jij de zelfredzaamheid van een cliënt in kaart en kijk je welke hulp er vanuit de sociale kring aanwezig is. Jouw doel is om op basis van het keukentafelgesprek te beoordelen welke gevolgen de cliënt van zijn beperkingen ondervindt. Je maakt daarbij ook een afweging of de zelfredzaamheid vergroot kan worden en of er een netwerk is dat ondersteuning kan bieden. Op basis van het keukentafelgesprek schrijf je een rapportage en eventueel een beschikking. Schriftelijke communicatie is dus ook een belangrijke competentie! Tot slot is het voor het stellen van een goede indicatie erg belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de wet- en regelgeving.
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft als doel het ondersteunen van burgers, zodat zij zo lang mogelijk deel kunnen nemen aan de maatschappij. In de praktijk betekent dit dat een burger hulp kan aanvragen bij de gemeente. Het kan bijvoorbeeld gaan om hulp bij het huishouden, het aanvragen van een woonvoorziening, een hulpmiddel of een vervoersvoorziening.
Bij Swung kan je als Wmo Consulent werken bij één of meerdere gemeentelijke opdrachtgevers bij jou in de buurt. Ondanks dat je aan de slag gaat bij een externe opdrachtgever, zien én behandelen we jou als een directe collega. Een Swunger!
Een Wmo consulent heeft de hbo/ wo-opleiding Verpleegkunde, Maatschappelijk Werk, Psychologie, Gezondheidswetenschappen of Bewegings-, fysio, ergotherapie of Wmo-consulent afgerond.
Jouw sollicitatieprocedure.
Jouw sollicitatie-
procedure.
Janneke Rinsma.
Consultant
Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact met mij op. Of vul dit formulier in, dan mail, app of bel ik jou.
Ik heb interesse.
Je ambities op scherp.
Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.
Actueel.
Cases, nieuws, events & podcasts!