Actueel    >    Nieuws

Regievoerder vluchtelingen 18-

26 juli 2023

jeugdbeschermer

Werken met vluchtelingen: een betekenisvolle functie in de jeugdzorg.

Stel je eens voor dat je de kans krijgt om een positief verschil te maken in het leven van jonge mensen die een moeilijke en uitdagende reis hebben doorgemaakt. Deze kwetsbare jongeren hebben hun vertrouwde omgeving achter zich gelaten en zijn op zoek naar veiligheid en een betere toekomst.

Jij kan hierin het verschil maken. Namelijk als Regievoerder voor Minderjarige Asielzoekers en Vluchtelingen bij onze opdrachtgever, een landelijk gecertificeerde (gezins-)voogdijinstelling voor AMV’s. Per regio wordt door een team van jeugdbeschermers, onder leiding van een regiomanager, gezorgd voor de begeleiding van AMV’s.  Deze functie is veel meer dan zomaar een baan; je gaat een positief verschil maken in het leven van minderjarige vluchtelingen die zonder ouders in Nederland aankomen.

De uitdagingen van Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen.

Bij aankomst in een nieuw land staan Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV) voor talloze uitdagingen. Ze hebben hun familie en vrienden achtergelaten en worden geconfronteerd met een nieuwe cultuur, taal en omgeving. Het verwerken van trauma’s en het omgaan met onzekerheden kan overweldigend zijn. Als sociaal werker speel je een cruciale rol in hun leven. Door hen te ondersteunen en te begeleiden, kun je een bron van kracht en hoop worden tijdens hun emotionele reis.

De rol van Regievoerder Minderjarige Alleenstaande Vluchtelingen.

Als Regievoerder voor Minderjarige Alleenstaande Vluchtelingen ben je een onmisbare schakel in hun integratieproces. Jij bent degene die het voogdijschap op je neemt en de zorg en begeleiding voor deze jongeren coördineert. Je zorgt ervoor dat ze zich veilig en welkom voelen in hun nieuwe omgeving en dat hun basisbehoeften worden vervuld.

Maar je rol gaat verder dan dat. Je helpt hen bij het leren van de taal, het begrijpen van de cultuur en het opbouwen van nieuwe vriendschappen. Je bent hun steun en toeverlaat terwijl ze zich aanpassen aan hun nieuwe leven.

jeugdbeschermer amv

Het belang van begeleiding & ondersteuning.

Begeleiding en ondersteuning zijn van onschatbare waarde voor jonge vluchtelingen. Het helpt hen om hun traumatische ervaringen te verwerken en om te gaan met de vele veranderingen die ze doormaken. Jouw empathie en betrokkenheid vormen de sleutel tot het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een veilige omgeving waarin ze kunnen groeien en bloeien. Door hen aan te moedigen en te ondersteunen, geef je hen de kracht om hun leven weer op te bouwen en hun toekomst vorm te geven.

Een betekenisvol gevoel.

Werken met vluchtelingen biedt jou de unieke mogelijkheid om een blijvende impact te hebben op hun toekomst. Door hen te helpen bij hun integratie en persoonlijke ontwikkeling, draag je bij aan de bouwstenen van hun succesvolle toekomst. Het is een voldoening die verder gaat dan werk – het is een emotionele reis. Het biedt je de kans om écht verschil te maken in het leven van anderen, om compassie en liefde te delen. Een levenslange herinnering aan de positieve invloed die je hebt gehad op het leven van deze jongeren. Een echte verrijking.

Vereisten voor de positie.

Om een regievoerder te worden voor Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen , zijn er enkele belangrijke vereisten.

  • HBO-diploma: Het bezitten van een van de volgende diploma’s is een vereiste: HBO-bachelor MWD, SPH of Pedagogiek; HBO-bachelor Social Work profiel Jeugd of HBO-bachelor Pedagogiek profiel Jeugd.
  • SKJ-registratie of mogelijkheid tot aanvragen: Het is noodzakelijk om een SKJ-registratie (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) te hebben of de mogelijkheid te hebben om deze aan te vragen. Deze registratie waarborgt de kwaliteit en professionaliteit van je werk als jeugdzorgwerker.

Jouw Missie: een veilige omgeving voor groei.

Bij Swung geloven we dat iedereen het recht heeft op een veilige en ondersteunende omgeving om te groeien en te bloeien. Jouw missie is het bieden van de beste zorg en begeleiding aan minderjarige vluchtelingen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfverzekerde en veerkrachtige individuen. Als je je geroepen voelt om deze missie te omarmen, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Durf het verschil te maken!

Werken met Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen is een betekenisvolle reis in de jeugdzorg. Durf het verschil te maken en word Regievoerder AMV bij Swung. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor deze jonge mensen, en het begint allemaal met jouw toewijding en passie.

Consultant Jeugdzorg

Maartje Hendriks.

Consultant Jeugdzorg

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan contact met mij op. Of vul het formulier in. Dan app of bel ik jou.

Ik heb interesse.
    Relevante artikelen.

    Cases, nieuws, events & podcasts!

    Je ambities op scherp.

    Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.