Actueel    >    Event

Première documentaire & talkshow

13 oktober 2022

dot groningen

Kom je samen met ons de verandering inzetten in jeugdzorg en onderwijs? Meld je via onderstaande knop aan voor de online community en bekijk de documentaire! (of klik hier)

Aanmelden voor de community

Want wij denken als werkgever in deze sectoren dat het kan. En we willen laten zien hoe. Dat is volgens ons namelijk het begin: laten zien hoe je dat doet.

We hoeven jou niet te vertellen dat de werkdruk in onderwijs en jeugdzorg nog nooit zo hoog was als nu. Terwijl een hoop stress en pijn kan worden voorkomen en weggenomen, gewoon door dat belangrijke en prachtige werk anders te organiseren. Menselijker. Directer.

Onze eerste grote belangrijke stap om de verandering in te zetten, is al die hardwerkende betrokken jeugdprofessionals te laten zien hoe je die verandering organiseert. Daarom hebben we de documentaire ‘Hoop is een handeling’ gemaakt met moedige mensen die het al anders doen. Zoals Jos de Blok (oprichter Buurtzorg), wetenschapper Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde), Laura Batstra (Hoogleraar Orthopedagogiek), Jan Pieter Meijer (Ambassadeur Jeugd en Crisisspecialist) en Gijs de Groot (leerkracht basisonderwijs). Die jou en ons allemaal kunnen vertellen en laten zien hoe je de verandering inzet. En volhoudt. Met maatschappelijk draagvlak, moedige mensen en vallen en opstaan.

Op donderdagavond 13 oktober was de landelijke première in DOT Groningen. Na de documentaire was het tijd voor de talkshow ‘Impact’. Gespreksleider Renée van der Sluis ging verder in op de vraag ‘hoe zet je verandering in?’ Met inspirerende gasten en goede sprekers, onder wie:

👉 Maaike van der Aar, landelijk bestuurder FNV Jeugdzorg;
👉 Arjen Boekhold, een van de voormalige topmensen van Tony Chocolonely;
👉 Jan Pieter Meijer, ambassadeur Jeugd en crisisspecialist.
👉 Klaas Reis, praktijkbegeleider bij Elker

Wil jij de documentaire (en later ook de talkshow) terugkijken? Druk dan op onderstaande knop en word lid van de Swung Community!

Join the movement.

Relevante artikelen.

Cases, nieuws, events & podcasts!

Je ambities op scherp.

Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.