Actueel    >    Nieuws

De MarCom stage van Daniël zit erop.

13 februari 2023

Duimpie

Na vijf maanden stage zit het erop. Mijn marketing en communicatie stage bij Swung is voorbij. Dit vind ik aan de ene kant erg jammer maar aan de andere kant voelt het goed om weer een hoofdstuk van mijn studie af te sluiten. En ik wil de deur niet helemaal dicht doen. Graag zou ik na mijn studie Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen, weer betrokken zijn bij Swung. Ik heb het namelijk enorm naar mijn zin gehad. 

Toen ik in september begon met mijn stage was ik enorm zenuwachtig. Gelukkig waren de zenuwen na mijn eerste week zo goed als compleet verdwenen. Het team zorgde ervoor dat ik mij gelijk op mijn plek voelde. Vanaf de eerste week werd ik overal bij betrokken. Zo heb ik in die week direct alle partners ontmoet waar Swung mee samenwerkt. Het warme welkom van het team en het feit dat ik gelijk overal bij betrokken werd zorgde ervoor dat ik meteen enthousiast was.

Mijn werkzaamheden.

Tijdens mijn stage heb ik allerlei werkzaamheden uitgevoerd die ik nog nooit eerder had gedaan. Het eerste grote project waar ik mee bezig ging was het evenement in DOT Groningen dat plaatsvond op 13 oktober. Tijdens dit evenement ging de documentaire ‘Hoop is een handeling’ in première. Aansluitend op de documentaire was de talkshow ‘Impact’. Voor dit evenement heb ik meegewerkt aan de voorbereiding hiervan. Uiteindelijk werd het evenement goed bezocht en kan ik zeggen dat het een succes is geweest. De aftermovie van deze avond is hier te bekijken.

Het grootste deel van mijn stage was ingericht om mee te werken met de organisatie. Zo heb ik mij bezig gehouden met de social media kanalen van Swung. Dit ging voornamelijk om LinkedIn. Het beheren van de social media kanalen heb ik grotendeels samen gedaan met marketingpartner Brilliant Orange. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met het schrijven van stukken voor de website en heb ik meegewerkt aan de marketingstrategie. Hier heb ik enorm veel van geleerd. Ook heb ik veel geleerd op het gebied van samenwerken. Het samenwerken met mijn stagebegeleider Niek of met andere organisaties als Brilliant Orange vond ik een van de leukste onderdelen van mijn stage.

Lachend

Samen impact maken.

Toch moet ik zeggen dat vooral de collega’s van Swung én alle mensen om Swung heen, ervoor hebben gezorgd dat ik het zo naar mijn zin heb gehad. Vanaf dag één heb ik mij welkom gevoeld en werd mijn inbreng gewaardeerd. Het team is erg betrokken met elkaar en dat merk je direct. Iedereen zet zich samen in om de visie van Swung te bewerkstelligen. Die visie is iets waar ik volledig achter sta. Vanuit mijn directe omgeving krijg ik veel mee van de behoefte aan verandering in het onderwijs. Veel van mijn familie en vrienden zijn namelijk werkzaam in het onderwijs. Vanuit het nieuws en tijdens mijn stage bij Swung heb ik ook de kant van het sociaal domein meegekregen. Ik vind het erg tof om met mijn stage een bijdrage te leveren aan het inzetten van deze verandering.

Mijn opdracht.

Naast het meewerken bij Swung moest ik voor mijn opleiding een specifieke opdracht uitvoeren. Voor deze opdracht ben ik bezig geweest met de Swung Community. Dit is hét online platform om professionals uit het onderwijs en het sociaal domein met elkaar te verbinden. Want samen sta je sterker. Echter is het soms lastig om met je collega’s in contact te komen over hoe het anders moet wanneer je allemaal op andere locaties werkt. De Swung Community zorgt ervoor dat deze afstand kleiner wordt. Op dit platform kunnen professionals elkaars vragen beantwoorden, bestanden met elkaar delen of gewoon even ventileren over iets wat zij hebben meegemaakt. Daarnaast is het een plek waar veranderaars met elkaar in contact komen om hun netwerk uit te breiden. Samen met wat enthousiaste medewerkers van Swung ben ik begonnen met het plaatsen van interessante content voor professionals uit het onderwijs en het sociaal domein. Wil je hier ook deel van uitmaken? Maak dan een account aan op de Swung Community.

Helaas neem ik voor nu afscheid van Swung maar ik hoop dat dit een tijdelijk afscheid is. De afgelopen periode heb ik erg veel geleerd en nog veel meer leuke mensen ontmoet. Dit neem ik allemaal mee naar het laatste jaar van mijn opleiding. Ik ben klaar voor de laatste loodjes van mijn studie en kijk terug naar een erg interessante en leuke stageperiode bij Swung.

Wil jij ook stage lopen bij Swung?

Nu mijn stage afgelopen is, is er weer plek voor een nieuwe stagiair bij Swung. Dus ben jij of ken jij iemand die een marketing of communicatie gerelateerde opleiding volgt en wil jij een bijdrage leveren aan de visie van Swung? Ga dan naar de deze pagina op de website voor meer informatie of om direct te solliciteren.

Relevante artikelen.

Cases, nieuws, events & podcasts!

Je ambities op scherp.

Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.