Actueel    >    Nieuws

Daniël over zijn Marketing & Communicatie stage bij Swung

1 december 2022

Daniel uitgelicht 1

De tijd vliegt voorbij.

Vanuit mijn opleiding Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen loop ik stage bij Swung. De tijd vliegt voorbij en ik ben alweer op de helft. Hoe zeggen ze dat ook alweer? ‘Time flies when you’re having fun?’ Dat geldt voor mij in ieder geval wel. Deze eerste tien weken vond ik enorm leuk en leerzaam. Zo heb ik aan een hele hoop verschillende dingen gewerkt waar ik nog nooit eerder mee bezig was geweest. In deze korte blog vertel ik over mijn ervaringen tot dusver.

stagiair Daniël

De documentaire en de talkshow.

Om maar bij het begin te beginnen. De documentaire ‘Hoop is een handeling’ en de talkshow ‘Impact’. Op 13 oktober was dit evenement in DOT Groningen. De eerste paar weken van mijn stage stonden voornamelijk in het teken van de voorbereiding van deze avond. Zo ben ik bezig geweest met de gastenlijst, het contact met iedereen die zich aanmeldde en het helpen met het plannen van het verloop van de avond zelf. Naar mijn mening was het een succes en met 150 aanmeldingen werd het evenement goed bezocht. De aftermovie van de avond is hier te bekijken.

Mijn opdracht.

Na dit evenement ging mijn focus weer wat meer naar mijn opdracht: Het opzetten van een online community. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar geschikte theorieën, interviews gehouden met medewerkers van Swung en heb ik een interview gehouden met Anne Daemen, een expert op het gebied van community management. Deze onderzoeken hebben mij veel nieuwe kennis en inzichten opgeleverd.

De Swung Community is inmiddels open voor alle veranderaars uit het onderwijs en de jeugdzorg. Op het moment van het schrijven van dit stuk ben ik druk bezig met het creëren van content. Leden van de community kunnen dit dus binnenkort verwachten!

Mijn werkzaamheden.

Naast het opzetten van de Swung Community houd ik mij bezig met de marketing en communicatie werkzaamheden bij Swung. Dit doe ik uiteraard samen met Recruitment Marketeer Niek. Daarnaast werken we veel samen met Mathé van Brilliant Orange. De marketingwerkzaamheden zijn bijvoorbeeld het schrijven van stukken voor op de website en social media, het bedenken van leuke acties en het meedenken over onze marketingstrategie. Wat de werkzaamheden betreft vind ik het meedenken over strategieën het interessantste om te doen. Ook het samenwerken met andere bedrijven maakt het werk erg leuk.

Wat mijn stage hier bij Swung echter het allerleukste maakt is het team. Vanaf dag één heb ik mij hier welkom en op mijn plek gevoeld. Het vertrouwen wat ik krijg is enorm. Het team is erg betrokken met elkaar en zet zich in om de visie van Swung tot leven te brengen. Deze visie is iets waar ik voor de volle 100% achter sta. Ik heb in mijn directe omgeving erg veel te maken met mensen die in het onderwijs werken. Hierdoor krijg ik de behoefte aan verandering binnen deze sector van dichtbij mee. Ik vind het erg tof dat ik met mijn stage een bijdrage kan leveren aan het inzetten van deze verandering.

Ik kijk enorm uit naar de komende tien weken. In deze tweede helft van mijn stage ga ik mijn verkregen inzichten inzetten om de Swung Community tot leven te brengen. Dit doe ik samen met een groep werknemers van Swung die mij hier fantastisch bij helpen.

Wil jij ook stage lopen bij Swung?

Nu is het echter zo dat aan al het leuke een einde komt. Voor mijn stage zal dat in februari zijn. Zelf moet ik dan weer de schoolbanken in om bezig te gaan met mijn vierdejaars vakken. Dat betekent wel dat er een enorm leuke stageplek vrij komt bij Swung. Dus bij deze de volgende oproep:

Ben jij per februari op zoek naar een plek voor een meewerkstage waar werkplezier voorop staat en waar je veel kan leren? Dan raad ik je aan om bij Swung te solliciteren. Je krijgt alle ruimte om te doen wat je leuk vindt. Content, interviews, SEO & SEA. Samen met ons marketingteam ben jij medeverantwoordelijk voor de content van Swung op de socials, maar ook op de website. Hier krijg je een leuke stagevergoeding voor! Daarnaast zijn de wekelijkse borrels ook niet verkeerd. Via deze link kun je solliciteren op de stagevacature.

Twijfel je om te solliciteren en wil je eerst meer weten over mijn ervaring bij Swung? Dan kan je mij altijd een mailtje sturen op daniel@swung.nl

Relevante artikelen.

Cases, nieuws, events & podcasts!

Je ambities op scherp.

Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.