Vacature Consulent Werk en Inkomen

 • HBO/WO
 • Participatiewet
 • Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel
 • 8-36 uren p/w
 • €2.500 - €4.350
Vacature consulent werk en inkomen

Werken als Consulent Werk en Inkomen.

Je doet er alles aan om mensen weer terug te krijgen in de maatschappij en te motiveren en begeleiden naar een betaalde baan of vrijwilligerswerk. Want jij vindt dat iedereen met passie en motivatie aan de slag moet zijn. Jij bent degene die alles weet over de Participatiewet. Je behandelt aanvragen voor bijstand en controleert hierbij de mate van rechtmatigheid. Ook voer je intakegesprekken met burgers en ben je verantwoordelijk voor je eigen caseload. Jij kijkt naar wat er echt moet gebeuren, in plaats van wat de regels voorschrijven. En daarom pas je bij Swung!

Laat
het
werken.

De Consulent Werk en Inkomen doet wat écht nodig is.

Wij helpen jou om je werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. En wij weten dat er steeds meer van jou gevraagd wordt. Regels, procedures en begrotingstekorten hebben steeds meer invloed op het werk van een Consulent Werk en Inkomen. Dit maakt het niet altijd even makkelijk om burgers te helpen naar een passende baan.

Wij vinden dat dit anders moet. Onze focus gaat altijd naar de mens. Naar jou. Wij willen maar één ding: dat jij vol focus en energie het verschil kan maken. Elke dag opnieuw. Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo kan jij met goede energie aan het werk blijven. Vanuit de idealen waarmee jij oorspronkelijk voor dit vak hebt gekozen. Klinkt dit goed? Solliciteer! Dan gaan we samen aan de slag.

Veelgestelde vragen.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden als Consulent Werk en Inkomen?2023-01-06T12:44:49+00:00

– Je verdient tussen de €2.500 – €4.350,- per maand

– Eindejaarsuitkering 💸

– 8% vakantiegeld van het bruto jaarsalaris

– 25 vakantiedagen

Wat doe je als Consulent Werk en Inkomen?2023-01-06T12:41:55+00:00

Als Consulent Werk en Inkomen handel je aanvragen, mutaties en onderzoeken af in het kader van de Participatiewet. Je brengt op zelfstandige wijze adviezen en rapporten uit over in hoeverre uitkeringen en voorzieningen van cliënten rechtmatig en voor de hand liggen.

Waar kan je werken als Consulent Werk en Inkomen?2023-01-10T16:02:23+00:00

Bij Swung kan je als Consulent Werk en Inkomen werken bij één of meerdere gemeentelijke opdrachtgevers bij jou in de buurt. Ondanks dat je aan de slag gaat bij een externe opdrachtgever, zien én behandelen we jou als een directe collega. Een Swunger!

Hoe word ik een Consulent Werk en Inkomen?2023-01-06T12:27:12+00:00

Een Wmo consulent heeft de hbo/ wo-opleiding Verpleegkunde, Maatschappelijk Werk, Psychologie, Gezondheidswetenschappen of Bewegings-, fysio, ergotherapie of Wmo-consulent afgerond.

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag als Consulent Werk en Inkomen. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig terugkomdagen voor intervisie en coaching.

Janneke Rinsma

Janneke Rinsma.

Consultant

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact met mij op. Of vul dit formulier in, dan mail, app of bel ik jou.

Ik heb interesse.
  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant