Actueel    >    Nieuws

Welkom Kees! Onze nieuwe Consultant Sociaal Domein

18 januari 2023

Consultant Kees

Nieuwe collega.

Op 9 januari 2023 is onze ‘nieuwe’ collega Kees Felix gestart als Consultant Sociaal Domein.  Kees was al werkzaam via Swung als Consulent Jeugd bij de Gemeente Zwartewaterland. Dus zo nieuw is hij niet voor ons. Kees gaat zich focussen op het gebied rondom Zwolle. Dit doet hij eerst vanuit Groningen om vervolgens de overstap te maken naar Zwolle. 

Kees is een ervaren jeugdprofessional die nu klaar is om samen met Swung de verandering in te gaan zetten. Naast zijn passie voor de jeugdzorg en liefde voor zijn kinderen is hij een echte avonturier. Vroeger heeft Kees al veel gereisd en dat is iets wat hij nog meer wil gaan doen in de toekomst. Hij heeft altijd geweten dat als de kinderen de deur uit zijn, hij weer op reis wil. Om deze droom waar te maken heeft hij vorig jaar een oude zeilboot gekocht. Met als doel om deze op te knappen en hiermee over tien jaar de wereld rond te gaan!

Kees zegt dat hij wordt omschreven als iemand met een ondernemende geest, enthousiast, humoristisch en niet bang om open te zijn. De laatste tien jaar waren voor Kees jaren met ingrijpende veranderingen. Een tijd lang zat hij niet goed in zijn vel en dat is uiteindelijk voor hem een leerzame periode geweest. Deze periode heeft hem een nieuw perspectief op persoonlijk en professioneel vlak gegeven. Een bron van inspiratie.

Kees banner

Perspectief en eigenaarschap.

Op dit moment heeft Kees zijn leven in balans. Hij zegt dat dit erg belangrijk voor hem is. “Ik ben er van overtuigd dat dit een stevige basis vormt om het beste uit jezelf te halen. Ik vind het daarom belangrijk om hier in mijn rol als consultant aandacht voor te hebben.” Ook het hebben van perspectief is volgens Kees belangrijk. Hij noemt dit een belangrijke drijfveer van intrinsieke motivatie. Wat weer een belangrijk motief is voor eigenaarschap. Daarom besteedt Kees in zijn gesprekken met opdrachtgevers en professionals, naast het vinden en verbinden van de juiste mensen en de juiste plek, ook terugkerend aandacht aan de onderwerpen: perspectief, eigenaarschap en kwaliteit.

De transitie in de jeugdzorg van 2015 heeft de jeugdzorg dichter bij de mensen gebracht, lokaal en daarmee toegankelijker. Belangrijke winst is dat het langzaam maar zeker lukt dat minder kinderen uit huis geplaatst worden. Daarnaast zijn er legio lokale projecten gestart met een creatief en flexibel aanbod. Neven effect is dat de regeldruk vanuit de overheid is toegenomen.

“Ik wil daarom samen met Swung werken aan een nieuw perspectief voor alle autonome (jeugd)professionals. Werken vanuit intrinsieke motivatie, de drijfveren die ten grondslag liggen aan jouw keuze voor een werkveld waarbij het van betekenis zijn voor de ander, die zorg, hulp of onderwijs nodig heeft, centraal staat.”

Meer weten over Kees? Op 9 juni 2022 plaatsten wij zijn interview online. Lees deze hier.

Wil jij werken bij Swung?

Wij zijn doorlopend op zoek naar professionals die samen met ons impact willen maken. Dus wil jij (weer) met energie en plezier aan het werk? Neem contact op met mij of één van mijn collega’s! Join the movement!

📞 06 – 251 077 21
📧 kees@swung.nl

Bel mij terug

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Relevante artikelen.

Cases, nieuws, events & podcasts!

Je ambities op scherp.

Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.