De ambulant begeleider focust op gedrag.
Als jeugdzorgwerker – of ambulant hulpverlener jeugdzorg – werk je met jongeren die problemen hebben. Bijvoorbeeld met hun ouders of op school. Jij bent gedreven om hen te helpen, adviseren en te begeleiden. Want het geeft jou voldoening om van betekenis te zijn voor een ander. Ook als het lastig en complex wordt, ga jij de uitdaging niet uit de weg.
Je hebt goede mondelinge vaardigheden, want gesprekken voeren is essentieel. Je kan je goed verplaatsen in de jongere en de ouders/verzorgers. Op deze manier lukt het jou oorzaken achter de problemen te achterhalen. En je weet hier vervolgens een concreet hulpverleningsplan op in te richten. Samen met de jongere zet je het stappenplan op, haak je hulpverlenende instanties aan en borg je de kwaliteit. Je voelt je verantwoordelijk voor het welzijn van de jongere en de ouders. En doet er alles aan om dit te bevorderen. Ook als dit soms betekent om een andere afslag te nemen.
De ambulant hulpverlener werkt vanuit enthousiasme.
Wij helpen jou om je werk als jeugdzorgwerker zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. En wij weten dat er steeds meer van jou gevraagd wordt binnen de jeugdzorg. Regels en standaarden nemen steeds meer de overhand, waardoor er minder tijd over blijft om écht met de jongere aan de slag te gaan. Daarom doen wij het anders. Wij sturen niet op het proces. Onze focus gaat altijd naar de mens. Naar jou. Wij willen maar één ding: dat jij vol focus en energie het verschil kan maken. Elke dag opnieuw. Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo kan jij met goede energie aan het werk blijven. Vanuit de idealen waarmee jij oorspronkelijk voor dit vak hebt gekozen. Samen zoeken we de beste plek.
Klinkt dit goed? Meld je aan, dan gaan we samen aan de slag.
Veelgestelde vragen.
Ja, wij zijn doorlopend op zoek naar gekwalificeerde ambulant begeleiders. Beschik jij over een afgeronde opleiding Social Work, SPH, MWD of SJD? En ben je in het bezit van een SKJ-registratie of heb je de mogelijkheid om deze aan te vragen? Dan komen wij graag met jou in contact!
De ambulant begeleider wordt ook wel ambulant hulpverlener jeugdzorg of jeugdzorgwerker genoemd. In dit beroep werkt de ambulant hulpverlener met jongeren die problemen hebben. Bijvoorbeeld met hun ouders of op school. De ambulant begeleider helpt deze jongeren met het zoeken naar een oplossing voor hun probleem en geeft hen advies en begeleiding.
De ambulant begeleider is ingeschaald in schaal 7 van de CAO Jeugdzorg. Het brutosalaris bij een dienstverband van 36 uur bedraagt minimaal €2.299 en maximaal €3.507, afhankelijk van ervaring.
Een ambulant begeleider voert intakegesprekken, doet onderzoek en stelt samen met de jongere een stappenplan op. Tijdens de begeleiding gebruik een ambulant begeleider hulpverleningsmethoden die op de hulpvraag van de jongere en eventueel op die van de ouders zijn afgestemd. De behandeling is gericht op de jongere of op de jongere én de ouders.
Wil je een ambulant begeleider (ook wel ambulant hulpverlener genoemd) worden en graag mensen helpen? De meeste ambulant begeleiders hebben een hbo-opleidingsniveau en hebben een studie als Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) of Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) gevolgd.
Jouw sollicitatieprocedure.
Jouw sollicitatie-
procedure.
Janneke Rinsma.
Consultant
Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact met mij op. Of vul dit formulier in, dan mail, app of bel ik jou.
Ik heb interesse.
Vergelijkbare profielen.
Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.
Je ambities op scherp.
Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.
Actueel.
Cases, nieuws, events & podcasts!