Swung logo

Vacature Jeugdbeschermer

 • HBO/WO
 • Jeugdzorg
 • Heel Nederland
 • 8-40 uur p/w
 • €2.832 - €4.255

Werken als Jeugdbeschermer.

Werken met kinderen, jongeren en ouders is een uitdaging waar jij energie van krijgt. En stilzitten is niets voor jou. Als gezinsvoogd staat het belang van het kind altijd op één. Daarom haal jij veel voldoening uit het ondersteunen van gezinnen. Bijvoorbeeld met de opvoeding of andere zaken waar ouders moeite mee hebben. Je zorgt ervoor dat kinderen zorgeloos en fijn opgroeien. Lukt dat niet? Dan zoek jij de passende oplossing.

Je bent van grote toegevoegde waarde voor ouders en kinderen. Ook al wordt dit niet altijd zo ervaren aan het begin. Toch lukt het jou om het verschil te maken. Want dat is jouw drijfveer. Je wil dan ook het liefst aan de slag zijn. Bij gezinnen. Bij scholen. En je wil je hierin niet laten beperken door de bureaucratie. Jij kijkt liever naar wat er echt moet gebeuren, in plaats van wat de regels voorschrijven. En daarom pas je bij Swung!

Maak
het
verschil.

De Jeugdbeschermer doet wat écht nodig is.

Wij kijken niet naar het proces. Onze focus gaat altijd naar de mens. Naar jou. Wij willen maar één ding: dat jij vol energie en passie het verschil kan maken voor al die kinderen die jouw aandacht nodig hebben. Elke dag opnieuw. Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo kan jij nog veel meer impact maken.

Wij helpen je de juiste werkomgeving te vinden waarin jij kan groeien en bloeien. Of beter gezegd: waarin jij kan swungen. Betekenisvol werk waar jij gelukkig van wordt. Klinkt dit goed? Snappen we. Meld je aan, dan gaan we samen aan de slag.

Veelgestelde vragen.

Wat doe je als jeugdbeschermer?2022-05-18T09:05:58+00:00

Een Jeugdbeschermer treedt op namens de overheid in onveilige situaties voor kinderen, jongeren en volwassenen in afhankelijkheidsrelatie en voert een kinderbeschermingsmaatregel uit, die op advies van de Raad voor de Kinderbescherming door een kinderrechter aan een jeugdige wordt opgelegd. De jeugdige is de morele opdrachtgever; het kind staat centraal.

Wat verdient een Jeugdbeschermer?2022-05-18T09:05:58+00:00

De Jeugdbeschermer is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Jeugdzorg. Het brutosalaris bij een dienstverband van 36 uur bedraagt minimaal €2.832 en maximaal €4.255, afhankelijk van ervaring.

Wat is het verschil tussen een Jeugdbeschermer en een Gezinsvoogd?2022-05-18T09:05:58+00:00

Een jeugdbeschermer kan een voogd of een gezinsvoogd zijn. De term ‘jeugdbeschermer’ is een overkoepelende term voor voogd en gezinsvoogd. Er is een belangrijk verschil tussen een voogd en een gezinsvoogd. De gezinsvoogd is er als de ouders hulp nodig hebben bij de opvoeding en er een ondertoezichtstelling (OTS) is.

Bij een OTS ligt het gezag bij de ouders, maar dat is meestal wel beperkt. De gezinsvoogd neemt samen met de ouders de beslissingen, maar de gezinsvoogd kan met tussenkomst van de kinderrechter belangrijke beslissingen nemen. Je spreekt van een voogd als het gezag over een kind bij de gezinsvoogdijinstelling ligt in plaats van bij zijn ouders.

Welke opleiding heb je nodig voor jeugdbeschermer?2022-05-18T09:05:58+00:00

Voor de functie van Jeugdbeschermer wordt een HBO opleiding gevraagd, zoals Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) of het sociaal-agogisch onderwijs (HSAO).

Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een SKJ-registratie of de mogelijkheid hebben om deze aan te vragen.

Kan ik als zzp’er werken als jeugdbeschermer?2022-05-17T09:56:54+00:00

Bij Swung is het mogelijk om voor de functie jeugdbeschermer als zzp’er aan de slag te gaan. Neem contact op voor de details.

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag als Jeugdbeschermer in de jeugdzorg. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig inspirerende evenementen. Hier word jij als Swunger uiteraard als eerste voor uitgenodigd.

Consultant Jeugdzorg

Maartje Hendriks.

Consultant Sociaal Domein Groningen

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact op. Of vul dit formulier in dan mail, app of bel ik jou.

Ik heb interesse.

  Je collega.

  Jeugdbeschermer Hedy

  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant