Swung logo

Vacature Ambulant begeleider

 • HBO
 • Jeugdzorg
 • Heel Nederland
 • 8-40 uur p/w
 • €2.299 - €3.507

De ambulant begeleider focust op gedrag.

Als jeugdzorgwerker – of ambulant hulpverlener jeugdzorg – werk je met jongeren die problemen hebben. Bijvoorbeeld met hun ouders of op school. Jij bent gedreven om hen te helpen, adviseren en te begeleiden. Want het geeft jou voldoening om van betekenis te zijn voor een ander. Ook als het lastig en complex wordt, ga jij de uitdaging niet uit de weg.

Je hebt goede mondelinge vaardigheden, want gesprekken voeren is essentieel. Je kan je goed verplaatsen in de jongere en de ouders/verzorgers. Op deze manier lukt het jou oorzaken achter de problemen te achterhalen. En je weet hier vervolgens een concreet hulpverleningsplan op in te richten. Samen met de jongere zet je het stappenplan op, haak je hulpverlenende instanties aan en borg je de kwaliteit. Je voelt je verantwoordelijk voor het welzijn van de jongere en de ouders. En doet er alles aan om dit te bevorderen. Ook als dit soms betekent om een andere afslag te nemen.

Samen
Impact
Maken.

De ambulant hulpverlener werkt vanuit enthousiasme.

Wij helpen jou om je werk als jeugdzorgwerker zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. En wij weten dat er steeds meer van jou gevraagd wordt binnen de jeugdzorg. Regels en standaarden nemen steeds meer de overhand, waardoor er minder tijd over blijft om écht met de jongere aan de slag te gaan. Daarom doen wij het anders. Wij sturen niet op het proces. Onze focus gaat altijd naar de mens. Naar jou. Wij willen maar één ding: dat jij vol focus en energie het verschil kan maken. Elke dag opnieuw. Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo kan jij met goede energie aan het werk blijven. Vanuit de idealen waarmee jij oorspronkelijk voor dit vak hebt gekozen. Samen zoeken we de beste plek.

Klinkt dit goed? Meld je aan, dan gaan we samen aan de slag.

Veelgestelde vragen.

Kan ik als ambulant begeleider aan de slag bij Swung?2022-05-18T09:05:07+00:00

Ja, wij zijn doorlopend op zoek naar gekwalificeerde ambulant begeleiders. Beschik jij over een afgeronde opleiding Social Work, SPH, MWD of SJD? En ben je in het bezit van een SKJ-registratie of heb je de mogelijkheid om deze aan te vragen? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wat doe je als ambulant begeleider in de jeugdzorg?2022-05-18T09:05:07+00:00

De ambulant begeleider wordt ook wel ambulant hulpverlener jeugdzorg of jeugdzorgwerker genoemd. In dit beroep werkt de ambulant hulpverlener met jongeren die problemen hebben. Bijvoorbeeld met hun ouders of op school. De ambulant begeleider helpt deze jongeren met het zoeken naar een oplossing voor hun probleem en geeft hen advies en begeleiding.

Wat verdient een ambulant begeleider?2022-05-18T09:05:07+00:00

De ambulant begeleider is ingeschaald in schaal 7 van de CAO Jeugdzorg. Het brutosalaris bij een dienstverband van 36 uur bedraagt minimaal €2.299 en maximaal €3.507, afhankelijk van ervaring.

Wat zijn de taken van een ambulant begeleider?2022-05-18T09:05:07+00:00

Een ambulant begeleider voert intakegesprekken, doet onderzoek en stelt samen met de jongere een stappenplan op. Tijdens de begeleiding gebruik een ambulant begeleider hulpverleningsmethoden die op de hulpvraag van de jongere en eventueel op die van de ouders zijn afgestemd. De behandeling is gericht op de jongere of op de jongere én de ouders.

Welke opleiding heb je nodig voor ambulant begeleider?2022-05-18T09:40:09+00:00

Wil je een ambulant begeleider (ook wel ambulant hulpverlener genoemd) worden en graag mensen helpen? De meeste ambulant begeleiders hebben een hbo-opleidingsniveau en hebben een studie als Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) of Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) gevolgd.

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag als ambulant begeleider in de jeugdzorg. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig inspirerende evenementen. Hier word jij als Swunger uiteraard als eerste voor uitgenodigd.

Janneke Rinsma

Janneke Rinsma.

Consultant

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact met mij op. Of vul dit formulier in, dan mail, app of bel ik jou.

Ik heb interesse.

  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant