Swung logo

Vacature Casemanager Jeugd

 • HBO/WO
 • Jeugdzorg
 • Heel Nederland
 • 8-40 uur p/w
 • €2.833 - €4.555
Jeugdzorg

Help de jongeren weer vooruit als Casemanager Jeugd!

De casemanager jeugd gaat een uitdaging niet uit de weg. Zeker niet als het gaat om jongeren die zich in complexe situaties bevinden. Jij ziet dat ieder kind en iedere jongere anders is en dat elke situatie vraagt om een unieke benadering. Als casemanager jeugdzorg ben jij er voor de jongeren en de gezinnen.

Je signaleert en analyseert de problemen en werkt met een heldere benadering aan de oplossing. De kinderen en gezinnen hebben jouw luisterend oor en ondersteuning hard nodig. Samen met een betrokken team zorg jij ervoor dat kind en gezin weer vooruit kan. Jij monitort de ingezette hulp en begeleidt de zorg van intake tot afronding. Zo zet jij jeugd en gezin op de eerste plaats.

Ook als het moeilijk wordt, blijft de casemanager jeugd doorgaan. Want je staat voor je idealen. Je hebt niet voor niets voor dit vak gekozen. Je wil dan ook graag vanuit deze idealen blijven werken. Zonder afleiding van bureaucratische processen en rompslomp. Herken jij je hierin? Dan pas jij bij Swung!

Samen
Impact
Maken.

Werk dat gelukkig maakt. Word Casemanager Jeugdzorg!

Wij helpen jou om je werk als casemanager jeugd zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. En wij weten dat er steeds meer van jou gevraagd wordt op het gebied van regels en rapportages. Daarom doen wij het anders. Wij sturen niet op het proces. Onze focus gaat altijd naar de mens. Naar jou. Wij willen maar één ding: dat jij vol energie en passie het verschil kan maken voor al die jongeren die het moeilijk hebben. Elke dag opnieuw. Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo kan jij met goede energie aan het werk blijven. Vanuit de idealen waarmee jij oorspronkelijk voor dit vak hebt gekozen. Samen zoeken we de beste plek. Klinkt dit goed? Meld je aan, dan gaan we samen impact maken!

Veelgestelde vragen.

Wat is een Casemanager Jeugd?2022-05-18T09:07:07+00:00

De Casemanager Jeugd doet op basis van de hulpvraag onderzoek en maakt een plan, waarin hij ouders een advies geeft over passende hulpverlening. Als de ouders akkoord zijn, kan hij betreffende zorg bij een aanbieder jeugdhulp beleggen. Bij complexe situaties waar meerdere problemen tegelijk spelen en/of meerdere zorgaanbieders betrokken zijn, kan de casusregisseur regie voeren over de situatie.

Wat verdient een Casemanager Jeugd?2022-05-18T09:06:41+00:00

De Casemanager Jeugd is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Jeugdzorg. Het brutosalaris bij een dienstverband van 36 uur bedraagt minimaal €2.833 en maximaal €4.555, afhankelijk van ervaring.

Hoe word ik Casemanager Jeugd?2022-11-18T13:57:38+00:00

De Casemanager Jeugd heeft een afgeronde HBO opleiding Social Work, Maatschappelijk Werk- en Dienstverlening (MWD), Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) of een relevante WO opleiding. Daarnaast dient een Casemanager Jeugd in het bezit te zijn van een SKJ-registratie of de mogelijkheid hebben om deze aan te vragen.

Kan jij alle vakjes aankruisen? Maar twijfel je nog of je ervaren genoeg bent voor deze functie? Dan hebben wij een oplossing: het Traineeship Casemanager Jeugd. Tijdens dit een jaar durende traject, krijg jij als startende Casemanager Jeugd / Jeugdconsulent de begeleiding die nodig is, om de focus te leggen op dat wat telt! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier!

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag als Casemanager Jeugd in de jeugdzorg. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig inspirerende evenementen. Hier word jij als Swunger uiteraard als eerste voor uitgenodigd.

Janneke Rinsma

Janneke Rinsma.

Consultant

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact met mij op. Of vul dit formulier in, dan mail, app of bel ik jou.

Ik heb interesse.

  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant