Traineeship Casemanager Jeugd

 • HBO/WO
 • Jeugdzorg
 • Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland & Flevoland
 • 24 - 40 uur p/w
 • €2.600 - €3.862
Traineeship Casemanager Jeugd

Traineeship Casemanager Jeugd: je toekomst in de jeugdzorg.

Talenten maken de toekomst. Jij dus. Als Trainee Casemanager Jeugd wil je bij verschillende instanties binnenkijken. Zo kan jij je het beste voorbereiden op die toekomstige job als autonome Casemanager Jeugd én het verschil maken. Dat snappen we. Wij gaan je helpen! Ben je al werkzaam als Casemanager Jeugd, maar wil je wat extra ondersteuning? Dan helpen we je uiteraard ook! Doe de zaken die echt van belang zijn voor jouw ontwikkeling.

Met het Traineeship Casemanager Jeugd krijg jij als startende Casemanager Jeugd de begeleiding die nodig is om de focus te leggen op dat wat telt! Door structurele groepsintervisie & werkbegeleiding ga jij energie halen uit je werk en loop jij straks voorop in kennis en kunde. Alle handvatten komen aan bod zodat jij zo effectief mogelijk kan werken en bezig kan gaan. Join the movement! 

Join
the
movement.

4 redenen om deel te nemen aan het Traineeship Casemanager Jeugd

• Je krijgt onder andere extra training en coaching op de volgende onderdelen: Samen beslissen & Samenwerken, Jeugdwet, Dossiervorming en Meldcode & Richtlijnen Jeugdhulp.

• Jong en bevlogen team van Swungers die, net als jij, aan het begin van hun carrière binnen de Jeugdzorg staan.

• Naast een volwaardige baan als Jeugdconsulent volg je het Traineeship om je verder te ontwikkelen. Het Traineeship duurt een heel jaar en zorgt ervoor dat jij een zachte landing krijgt in het sociaal domein.

• Zeer goede arbeidsvoorwaarden: €2.600 – €3.862 p/m, 25 vakantiedagen, eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.

Word een koploper.

Jij bent die Swunger die alle regels (oké, bijna dan) van de Jeugdwet als geen ander kent én snel, effectief & volledig het dossier vormgeeft. Tijdens het Traineeship ga jij aan de slag met dwang en drang bij cliënten, het werken met multiprobleemgezinnen, complexe scheidingen en de verschillende vormen van jeugdhulp. Het gesprek voeren en onderzoek doen bij gezinnen gaat je goed af. Het aanpakken van de werkdruk en onveiligheid op de werkvloer staat tijdens het Traineeship centraal.

Zo creëren we een basis waar je nog jaren op vooruit kan. Waardoor jij met plezier en energie de hulp en begeleiding kan bieden die zo hard nodig is. Make it swung! De mens weer centraal en bezig zijn met de inhoud. Je werk uitvoeren vanuit idealisme met alle ruimte om je ambities te ontdekken en waar te maken. Dat geeft veel meer energie. Doe je ook mee?

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag trainee Casemanager Jeugd. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig terugkomdagen voor intervisie en coaching.

Veelgestelde vragen.

Wanneer start het Traineeship Casemanager Jeugd?2023-02-13T14:19:28+00:00

Het Traineeship Casemanager Jeugd start op 1 mei 2023. Solliciteer vandaag!

Waarom moet ik kiezen voor het Traineeship Casemanager Jeugd?2022-11-08T15:48:48+00:00

Wij zien veel startende jeugdzorgprofessionals die met frisse energie aan de slag gaan in de jeugdzorg, maar al snel te maken krijgen met een te hoge werkdruk. Erg jammer, want dit zorgt helaas voor veel uitstroom.

Met het Traineeship Casemanager Jeugd willen we ervoor zorgen dat jij wél een zachte landing krijgt in het sociaal domein. Je krijgt onder andere extra training en coaching op de volgende onderdelen: Samen beslissen & Samenwerken, Jeugdwet, Dossiervorming en Meldcode & Richtlijnen Jeugdhulp. Daarnaast volg je het traineeship om je verder te ontwikkelen als jeugdprofessional.

Over welke competenties & vaardigheden moet ik beschikken?2022-11-08T15:53:25+00:00

✔️ Proactief
✔️ Oplossings- en samenwerkingsgericht
✔️ Nieuwsgierig en ontwikkelgericht
✔️ Uitstekende gespreksvaardigheden
✔️ Snel kunnen schakelen
✔️ Energiek & enthousiast

Hoe ziet het programma van het Traineeship Casemanager Jeugd eruit?2022-11-08T15:39:03+00:00

De eerste week bestaat uit een trainingsweek. Onder leiding van zeer ervaren jeugdprofessionals worden er SKJ geaccrediteerde modules afgenomen.

Over het hele jaar zijn er zes terugkomdagen. Tijdens deze dagen worden er verdiepingstrainingen gegeven (ook SKJ geaccrediteerd!), krijg je intervisie en wordt op basis van jouw vraag coaching aangeboden.

Tijdens het Traineeship Casemanager Jeugd doe je ervaring op bij verschillende opdrachtgevers.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om deel te nemen aan het Traineeship Casemanager Jeugd?2022-11-08T15:43:23+00:00

✔️ Je hebt een afgeronde opleiding Social Work (SPH, MWD, SJD) of bent in het bezit van een relevant WO diploma.
✔️ Je bent SKJ-geregistreerd of hebt de mogelijkheid om deze aan te vragen
✔️ Je hebt 0 tot 2 jaar relevante werkervaring
✔️ Je bent bereid om zowel in het vrijwillig- als gedwongen kader te werken
✔️ Je omarmt de Swung filosofie en wil dus graag veranderingen inzetten binnen de jeugdzorg

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden van het Traineeship Casemanager Jeugd?2022-11-08T15:53:55+00:00

Vanaf het begin heb je al een goed betaalde baan als trainee Casemanager Jeugd.

De eerste zes maanden word je ingeschaald in schaal 8 van de CAO Jeugdzorg. Concreet betekent dit dat je, afhankelijk van je werkervaring in de jeugdzorg, tussen de €2.600 en €3.862 per maand verdient. Na zes maanden verwachten wij dat je zonder begeleiding je caseload draait. Dit wordt uiteraard ook beloond. Je wordt ingeschaald in schaal 9 en verdient dan tussen de €2.817 en €4.207 per maand!

Op een rijtje:
– De eerste 6 maanden verdien je tussen de €2.600 en €3.862 per maand
– Na 6 maanden verdien je tussen de €2.817 en €4.207 per maand
– Eindejaarsuitkering 💸
– 25 vakantiedagen
– 8% vakantiegeld van het bruto jaarsalaris

Consultant Jeugdzorg

Maartje Hendriks.

Consultant Sociaal Domein Groningen

Kees Felix.

Consultant Sociaal Domein Zwolle

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact met één van ons op. Of vul dit formulier in dan mailen, appen of bellen we jou.

Ik heb interesse.

  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant