Swung logo

Vacature Orthopedagoog

 • WO
 • Jeugdzorg
 • Heel Nederland
 • 8-40 uur p/w
 • €2.765 - €6.615
vacature orthopedagoog

Een orthopedagoog heeft kennis van mensen.

Als gedragswetenschapper, orthopedagoog of orthopedagoog generalist ben je geïnteresseerd in mensen. Net als wij. Alleen heb jij een net iets andere focus. In het werk richt jij je vooral op het verband tussen gedachten, gevoelens en gedrag. Het geeft je voldoening mensen te helpen. Ook als het lastig en complex wordt. Juist dan vind jij de drive om de uitdaging aan te gaan.

Je hebt een scherp oog voor menselijk gedrag, luistert geduldig en je kan je inleven in kinderen en jongeren. Je weet de ander dusdanig te raken dat hij zijn eigen gedachtes en gevoelens goed onder woorden kan brengen. En zelf communiceer je ook sterk. Duidelijk, helder en overtuigend. Je zoekt de kracht in de samenwerking met andere professionals in je netwerk. Je levert input voor het opstellen van plannen en coördineert de inbreng van de hulpverlenende instanties. Als het nodig is, grijp je in. Want verantwoordelijkheid nemen gaat je goed af. Daarom pas je bij Swung.

Focus
on
people.

Focus op de persoon achter de orthopedagoog.

Wij helpen jou om je werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. En wij weten dat er steeds meer van jou gevraagd wordt op het gebied van regels en rapportages. Daarom doen wij het anders. Wij sturen niet op het proces. Onze focus gaat altijd naar de mens. Naar jou. Wij willen maar één ding: dat jij vol focus en energie het verschil kan maken. Elke dag opnieuw. Daarom sturen wij op waar jij gelukkig van wordt. Wij leggen de focus op wat wél kan. En zorgen ervoor dat jij tijd kan vrijmaken voor de zaken die echt belangrijk zijn. Zo kan jij met goede energie aan het werk blijven. Vanuit de idealen waarmee jij oorspronkelijk voor dit vak hebt gekozen.

Klinkt dit goed? Meld je aan, dan gaan we samen impact maken!

Veelgestelde vragen.

Wat is een orthopedagoog?2022-05-18T09:04:39+00:00

Als orthopedagoog bij Swung ben je een opvoedkundige, gespecialiseerd in ontwikkelings-, opvoedings- en leerproblematiek. De kern is dat Orthopedagogiek zich als wetenschap richt op de ontwikkeling van kinderen die scheef groeit. Dus het gaat meestal om situaties waar de ontwikkeling van kinderen of hun opvoedsituatie vragen oproept, omdat het anders verloopt dan wat “normaal” is.

Een orthopedagoog houdt zich bezig met het adviseren van ouders over opvoeding en ontwikkeling, maar ook met het begeleiden van kinderen en hun ouders bij wie de ontwikkeling of opvoeding anders verloopt. En dat kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat het kind een verstandelijke beperking, autisme of ADHD heeft. Ook hoogbegaafde kinderen hebben speciale behoeften en de ouders van die kinderen kunnen daarbij soms wat extra ondersteuning gebruiken. Als orthopedagoog word je niet alleen ingeschakeld door ouders. Je kunt ook om advies worden gevraagd in het primair onderwijs. Bijvoorbeeld door een school als er vragen zijn over de schoolontwikkeling van kinderen.

Wat zijn de taken van een orthopedagoog?2022-05-18T09:04:39+00:00

Een orthopedagoog onderzoekt (diagnostisch) de probleemsituatie, begeleidt en adviseert vervolgens het kind of jeugdige, ouders, leerkrachten en andere betrokkenen. Het gaat hierbij doorgaans om zwaardere problematiek. Ook houdt een orthopedagoog zich bezig met wetenschappelijk onderzoek.

In de dagelijkse bezigheden is een orthopedagoog niet alleen aan het adviseren. Naast begeleiding en advies stelt de orthopedagoog ook diagnoses. Daarvoor neemt de orthopedagoog onderzoeken af naar bijvoorbeeld intelligentie, concentratie of naar de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Waar kun je werken als orthopedagoog?2022-05-18T09:04:39+00:00

Bij Swung kan je als orthopedagoog werken voor één of meerdere opdrachtgevers bij jou in de buurt. Denk hierbij aan gemeenten, (jeugd)zorginstellingen of onderwijsinstellingen. Ondanks dat je aan de slag gaat bij een opdrachtgever, zien én behandelen we jou als een directe collega. Een Swunger!

Wat verdient een orthopedagoog?2022-06-09T14:40:01+00:00

Het bruto salaris van een startende orthopedagoog bedraagt tussen de €2.765 en €3.200. Naarmate een orthopedagoog doorgroeit kan het maximale salaris uitkomen tussen de €4.400 – €6.615 per maand.

Welke opleiding heb je nodig voor orthopedagoog?2022-05-18T09:04:39+00:00

Een orthopedagoog beschikt over een WO diploma waarbij SKJ-registratie of NVO-registratie mogelijk is. Voorbeelden hiervan zijn: Pedagogische Wetenschappen met als master Orthopedagogiek, Sociale Wetenschappen met orthopedagogiek als specialisatie.

Wat is het verschil tussen een orthopedagoog en een psycholoog?2022-06-09T14:42:05+00:00

Waar een psycholoog in de basis zich meer richt op de individuele mens, is de focus van de orthopedagoog gericht op het hele (opvoedings)systeem. Natuurlijk zijn er kinderen en volwassenen met problematiek in aanleg, maar hoe de omgeving daarmee omgaat (ouders, leerkrachten, werkgevers, hulpverleners en begeleiders) is cruciaal voor hoe de problematiek tot uiting komt. De orthopedagoog denkt hierin mee en doet de interventie ook grotendeels in het systeem.

Wat is het verschil tussen een orthopedagoog en een orthopedagoog generalist?2022-05-18T09:04:39+00:00

Na de universiteit kan een orthopedagoog een 2-jarige vervolg opleiding doen tot NVO orthopedagoog-generalist. Na deze opleiding kan een registratie in het BIG-register aangevraagd worden tot orthopedagoog generalist. Dit is een wettelijk, beschermde titel en is opgenomen in het BIG-register.

Kan ik als zzp’er werken als orthopedagoog?2022-05-18T09:04:39+00:00

Bij Swung is het mogelijk om voor de functie orthopedagoog als zzp’er aan de slag te gaan. Neem contact op voor de details.

Jouw sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie-
procedure.

 • Je solliciteert.

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en streven ernaar om binnen 2 werkdagen te laten weten hoe een eventueel vervolg eruit komt te zien.

 • Telefonische kennismaking.

  Binnen twee werkdagen bellen we je. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Is er een klik? Dan plannen we een vervolgafspraak in.

 • Afspraak.

  We leren je graag beter kennen tijdens een vervolggesprek. Dit kan fysiek of via beeldbellen. Wat jouw voorkeur heeft. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op o.a. jouw ambitie(s). Is er een match? Dan krijg je van ons een voorstel.

 • Opdrachtgever.

  Je gaat in gesprek met de opdrachtgever. Deze hebben wij a.h.v. jouw wensen en behoeftes geselecteerd. Tijdens dit gesprek laat je zien waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.

 • De swung erin.

  Gefeliciteerd! Je kan aan de slag als orthopedagoog. Tijdens je opdracht houden we regelmatig contact over o.a. jouw werkgeluk. Daarnaast organiseren wij regelmatig inspirerende evenementen. Hier word jij als Swunger uiteraard als eerste voor uitgenodigd.

Janneke Rinsma

Janneke Rinsma.

Consultant

Heb je vragen of interesse in dit profiel? Neem dan contact met mij op. Of vul dit formulier in, dan mail, app of bel ik jou.

Ik heb interesse.
  Je collega.

  Gedragswetenschapper Dianne

  Vergelijkbare profielen.

  Wij zijn altijd op zoek naar de juiste mens voor de juiste plaats.

  Je ambities op scherp.

  Je hebt je doelen helder voor ogen. Je weet waar je heen wil en wat er voor nodig is om daar te komen. Die uitdaging, dat is je drive. Daar krijg je energie van.

  Actueel.

  Cases, nieuws, events & podcasts!

  Ga naar de bovenkant